Lorenz Lentil Chips Fromage
Pyszne chrupki Lentil Chips to wyjątkowa i smaczna przekąska, której głównym składnikiem jest soczewica. Lentil chips mają o 30% mniej tłuszczu niż chipsy ziemniaczane, są wegetariańskie i produkowane z użyciem wysokiej jakości oleju słonecznikowego. Nowe chrupki nie zawierają wzmacniaczy smaku i są źródłem błonnika.
Średnia wartość odżywcza | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna kcal | 2012 kJ |
Wartość energetyczna kJ | 480 kcal |
Tłuszcz | 21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,9 g |
Węglowodany | 57 g |
w tym cukry | 4,4 g |
Błonnik | 3,5 g |
Białko | 5,5 g |
Sól | 1,6 g |
Składniki i alergeny
Mąka z soczewicy (45 %), olej słonecznikowy (19 %), mąka kukurydziana, mąka ryżowa, sól, skrobia ziemniaczana, cukier, kwaśna śmietana w proszku, laktoza, natka pietruszki, naturalny aromat, kwas: kwas cytrynowy.
Inne możliwe alergeny: gluten
produkt wegetariański
z olejem słonecznikowym
źródło błonnika
Niniejsza informacja odnosi się do aktualnej receptury produktu. Z uwagi na ciągłe doskonalenie naszych produktów może się zdarzyć, że w sklepach w tym samym czasie będą dostępne produkty zarówno z nowym, jak i dotychczasowym oznakowaniem. Wiążąca jest lista składników znajdująca się na opakowaniu danego produktu.